de Mentale Bouwmarkt

workshops voor nieuwe idee├źn, inzichten en besluiten

Gereedschap

Bij het faciliteren van het groepsproces maken we gebruik van:

Primoforum

Een handige app om snel feedback van een groep te ontvangen, is primoforum. Op een centraal scherm is de vraag te lezen en de deelnemers beantwoorden via tablet of mobiel. Resultaten zijn daarna voor iedereen zichtbaar.

Innovation games

De Innovation Games zijn bewezen werkvormen die bijdragen aan innovatie. Groepen krijgen opdrachten met een spel-element om interactie en nieuwe ideeën te stimuleren.

Papier

Het werken met flip-overs, post-its en markers blijft een goed werkende oplossing: betrouwbaar en zeer flexibel.


Managementtheorie

Binnen de managementtheorie zijn veel bruikbare modellen om structuur te geven aan ons denken. Denk aan de 'belangrijk vs urgent' matrix of de 'kosten vs baten' matrix, maar ook aan de 'zes denkhoeden' en 'blue ocean'. Welke theorie van pas komt, hangt van de taak van het team.

Informatiekunde

Bij informatiekunde wordt gekeken naar de wisselwerking van informatie, communicatie en ICT. Hierbij wordt gebruik gemaakt van modellen en methodieken om diepgaand inzicht te verkrijgen. Belangrijk is dat alles op elkaar aansluit en met elkaar in overeenstemming is. Een voorbeeld is het idee 'alignment' dat aangeeft in hoeverre de verschillende doelstellingen bij elkaar passen (e.g. productdoelstellingen bij bedrijfsdoelstellingen).


Samen vormt dit een mooie toolbox om te ondersteunen bij begrijpen, bedenken en beslissen.